Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

POVJERENSTVO VLADE RH ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Slika: POVJERENSTVO VLADE RH ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Sjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom održana je 26. rujna 2019. godine u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Na Sjednici je prihvaćeno izvješće o provedbi Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2019. za 2018. godinu za koje su predstavnici osoba s invaliditetom tražili da ubuduće bude pripremljeno u tabličnom formatu radi lakšeg praćenja.

Predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture prikazali su Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu s konačnim prijedlogom zakona te izmjene i dopune Zakona o sigurnosti na cestama.

Imenovana je Radna skupinu za izradu Smjernica za primjenu Općeg komentara br. 7 Odbora UN za ljudska prava osoba s invaliditetom na članak 4.3 i 33.3 Konvencije o aktivnom uključivanju osoba s invaliditetom u provedbi i procesu praćenja Konvencije.

Na Sjednici je Marica Mirić, predstavila Strategiju UN- o inkluziji osoba s invaliditetom.

Povjerenstvo je zamoljeno da se na sljedećoj Sjednici na Dnevni red uvrsti Zakon o financiranju reprezentativnih udruga osoba s invaliditetom.